Je bent nu door wie je was, je kan worden waar je wilt zijn.

Wat een ingewikkelde titel is dat. Maar ik kan het even niet simpeler stellen. Het is tevens een citaat uit een boek van Hal Elrod.

Zo je wellicht weet ben ik fan van ‘the Miracle Morning’. Dit fenomeen is beschreven in een gelijknamige boek van Hal Elrod dus . Hij is niet de enige met een ochtendritueel, vele groten der aarde gingen hem voor Barack Obama jogt (en dus de beveiligers liepen ook mee :), Oprah mediteert, Mark Zuckerberg draagt bijna altijd dezelfde kleren (geen keuze stress bij de start van een nieuwe dag) om maar een paar te noemen.

Het ritueel is een gewoonte, iets waar je niet meer over nadenkt, je doet het gewoon zo. Mijn ochtend ritueel bestaat uit opstaan om half zes en dan eerst een tijdje besteden aan meditatie. Vervolgens wisselt het wel wat per dag, maar meestal is het een nadenken over waar ik wil zijn. Wat wil ik bereiken? Waar wil ik naar toe groeien? Wie wil ik zijn om te bereiken wat ik wil? Een vorm van persoonlijke ontwikkeling in gang zetten. Er zijn veel oefeningen en tools om hiermee aan de slag te gaan. Ik hou ervan om steeds korte stukjes te schrijven, een dagboek dat niet weergeeft wat er was, maar hoe ik wil dat het gaat zijn. Ik ontwerp mijn toekomstige zelf. Als ik bijvoorbeeld een goede partner wil zijn, hoe ben ik dan? Wat is er dan anders dan wat er nu is?

Dit is een ‘loskomen van wat je niet langer wilt’ en geleidelijk toegroeien naar hoe je wilt dat het is. Binnen de grenzen van je eigen invloed, maar die reikt zoveel verder dan ik op voorhand had kunnen bedenken!

Dus: neem de tijd en focus op: Waar wil je zijn? Wie wil je daarvoor worden?

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Contact