Re-integratie in 2 sporen.

7 praktische tips Re-integreren in uw eigen werk en óók werken aan het vinden van ander werk? En dat met een agenda waarin andere afspraken een plek hebben. Hoe houd u dat vol? Hoe voldoet u aan alle verplichtingen van Wet Verbetering Poortwachter onder er overspannen van te raken?

  1. Werk met een weekplan. Een planning met terugkerende elementen. In de ochtend werken aan urenopbouw in eigen werk (1e spoor), dan ’s middags wat tijd voor spoor
  2. Bijvoorbeeld op maandagochtend werken aan uw spoor 1 urenopbouw en in de middag een spoor 2 activiteit. Dit zo inplannen voor iedere dag van de week. Liever iedere dag een beetje, dan einde van de week alles achter elkaar. Spreiding, dat houdt het werkbaar. Er is altijd wel iets anders te doen dat leuker is. Het risico dat u op vrijdag ‘moet inhalen’ en u in tijdnood komt is groot. Je bouwt zo extra druk op voor uzelf, want ‘ik had eigenlijk moeten…’. Die extra stress, daar zit u niet op te wachten.
  3. Start de week met vacatures zoeken en hou er dan mee op. Mensen blijven maar zoeken. Er is meer te doen in de arbeidsmarkt dan vacatures zoeken. Als u op maandag 2 of 3 vacatures uitzoekt waar u mee aan de slag wilt, heeft u voor de rest van de week genoeg te doen op dit vlak. Print de vacatures en bedenk vragen die u erbij kan stellen. Op een ander moment gaat u nabellen.
  4. Kom achter die computer vandaan! Hoe vaak zie ik niet dat mensen lijken te vergroeien met de computer. Het is niet alleen eenzaam, het is minder effectief. Natuurlijk moet u vacatures zoeken en het werken aan CV en sollicitatiebrieven. Maar het is uw zichtbaarheid die beweging brengt in uw zoektocht. Ga erop uit! Ga in gesprek met mensen. Rijd rondjes in je omgeving, stap binnen bij bedrijven, laat uw neus zien.
  5. Voer iedere week een netwerkgesprek. Dat betekent: ergens afspreken met iemand. In het begin spreek je af met mensen uit uw eigen netwerk om te oefenen met dit soort gesprekken. U leert anders kijken naar de arbeidsmarkt, functies en bedrijven. Het is een prettige bezigheid die ook nog eens heel nuttig is.
  6. Vrijdag = evaluatiedag. Een 10 minuten gesprekje met uw leidinggevende: Hoe ging het deze week? Wat kan aangescherpt worden? Wacht niet tot uw leidinggevende initiatief neemt. Kom zelf in actie en houd regie over uw eigen proces. ’s Middags neemt u een lekkere bak thee en evalueer je spoor-2: Wat werkte goed? Wat kan beter (en hoe dan)? Maak de planning voor de komende week. Rond af en leg weg, want:
  7. Als u vrij bent, ben dan ook ècht vrij. Het voordeel van dagelijkse taken afronden. Stap gezet? Klaar, morgen verder. Overzicht geeft ruimte in uw hoofd. Planning volgen geeft een voldaan gevoel.

Meer weten? Neem contact met ons op. Vragen staat vrij.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Contact