Gewoon een open mind.

Al ruim anderhalf jaar ziek, niet aan het werk en intensieve therapie…. Nu zou ik weer een nieuwe coach krijgen, ditmaal voor een Tweede Spoor traject. Wat moest ik hiervan verwachten? Wat zou zij dan nog weten aan te vullen naast de psychotherapeut? En gaat zij mij nu pushen om weer volop aan het werk te gaan in opdracht van mijn werkgever? Zoals tegen alles in die tijd, zag ik ook hier als een berg tegen op!

 

Nergens voor nodig bleek achteraf! Froukje is een hele lieve vrouw die tijdens het eerste gesprek luistert naar wat jij te vertellen hebt. Niet gelijk een vooroordeel naar aanleiding van de verwijzing. Nee, gewoon een open mind. Kom maar op, niks is mij te gek.

 

Het tweede gesprek gingen we aan de slag. Eerst eens even een duidelijk beeld van wat er in mijn hoofd gebeurt. En dit duidelijke beeld bleef alle volgende sessies terugkomen. Het was nog net geen Jip en Janneke. Heerlijk even niet alleen die medische termen, maar gewoon heldere uitleg, voorbeelden erbij en dan blijft het bij mij veel meer hangen.

 

De verschrikkelijke opdrachten die ik moest doen voor het traject, waardoor ik mij heel minderwaardig voelde, wist zij om te buigen tot bijzaak, begreep volledig wat ik bedoelde en gaf mij zo de kracht om ze toch even te doen en verder te laten voor wat het was. Dan konden wij ons weer richten op wat wel goed was voor mij.

 

Mijn klachten zijn zeker nog niet weg, Froukje was daarvoor ook niet de hoofdbehandelaar, maar ze was voor mij een hele goede pion in mijn langzame herstel. Een frisse heldere kijk en een zachte duw in de goede richting. Het delen van een lach en een traan en op waarde geschat worden was heel erg fijn!

 

Kim

 

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact